Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frösön fick bara en poäng

/

Frösön hade spelet, chanserna, en straff och i andra halvlek en man mer.
Ändå blev det bara en poäng mot IFK i snålblåsten på Lövsta.

Annons

Resultatet i derbyt blev 2–2, och lagen såg väldigt olika på poängen.

– Jag är fruktansvärt besviken, Jag tycker vi ska ha det här i dag. Vi tappar två poäng, menade Frösöns tränare Per-Anders Henrell.

Hans kollega i IFK, Jocke Lundstedt, var desto mer nöjd.

– Före matchen ville jag ha tre poäng. Men efteråt kan jag vara nöjd med en.

IFK fick visserligen in den första träffen. Per Magnusson slog en hård frispark från straffområdeslinjen som Dennis Grönlund reflexräddade. Returen till synes snubblades in av Anton Regnell.

– Petter Hansson, flinade Regnell, syftandes på landslagsbackens mål i fjolårets EM.

var det Frösön för hela slanten. Lundstedt medgav att han var lite överraskad av Frösöns spel.

– De lyckades bra med sin press. Jag trodde att vi skulle få styra spelet lite mer än vad vi gjorde, sa Jocke Lundstedt.

Styrde spelet gjorde Frösön. Tommy Einarsson var tillbaka med kaptensbindeln på armen och tog sin vana trogen en stor roll. Patrik Henriksson bredde eleganta mackor från sin offensiva position. Patrik Lindgren längst fram och Jonas Gustafsson på vänsterflanken ställde frågor och utmanade försvararna med löpningar.

i halvtid var långtifrån logiskt. Då hade Leo Hansson gjort 1–1, men även olyckligt nickat 1–2 i egen bur.

Efter ett par minuter i andra halvlek inträffade händelsen som kom att sätta tonen för resten av matchen. Johan Pihlström tacklade som siste man och blev målchansutvisad.

– Sedan var det bara att kriga på och hoppas på att någon chans skulle dyka upp, sa Lundstedt, vars lag föll djupt i banan och behöll en forward.

Ett konstant tryck från Frösön resulterade till slut i en straff som nämnde Einarsson rullade in. Ytterligare en båtlast chanser dök upp; friläge för Patrik Henriksson, ramträff från Rebuar Bedri, en tung frispark från inhoppande Kristoffer Henriksson, ett par möjligheter för Patrik Lindgren. Med mera, med mera.

– Vi har total kontroll i andra halvlek. Men vi har förbaskat svårt att sätta dit den, summerade P-A Henrell, som hade sina bästa aktörer i Patrik ”PK” Henriksson och Patrik Lindgren.

I ett IFK som fick slita mycket utan boll får Daniel Berggren plus, liksom backlinjen med Kent Öberg och Anton Regnell centralt.

Mål: 0–1 (10) Anton Regnell, 1–1 (16) Leo Hansson, 1–2 (44) självmål, 2–2 (63, straff) Tommy Einarsson.

Utvisad, IFK: Johan Pihlström.

Varningar, IFK: Anton Regnell, Anders Bragée. Domare: Stefan Pålsson, Vemdalen. Publik: 254.

Mer läsning

Annons