Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frösön fick kämpa hårt för segern

/
  • Frösönforwarden Patrik ”Putte” Lindgren, i vitt, och hans lagkompisar hade det besvärligt med gästande Junsele på Lövsta i går.
  • Kristoffer Hernriksson, i vitt, och övriga Frösöspelare fick slita hårt för att bärga en trepoängare mot hårt nederlagstippade Junsele.

Enkelt på pappret. Men betydligt svårare i verkligheten.
– Alla vet att vi ska vinna, men alla matcher ska spelas också, sa ­Frösöns tränare Per-And­ers Henrell efter den lite krampaktiga 2–1 segern mot Junsele.

Annons

I förhandsnacket pratades det om många mål för Frösön och knappt några alls för Junsele.

Förra helgens storstryk, 1–10, mot ÖFK:s U19-lag höjde knappast Ångermalänningarnas aktier inför matchen.

Men som Henrell så pricksäkert uttryckte det: Matcher ska spelas också.

Att Junsele sedan förnedringen mot ÖFK fått förstärkning av fyra spelare från Moldavien förändrade förutsättningarna en hel del. Och en av dem, Sergiu Cebotari presenterade sig efter 24 minuter genom att snyggt prickskjuta en frispark nära Frösö-målvakten Dennis Grönlunds vänstra kryss.

– Onödigt av oss att skänka bort den frisparken. Men den var väldigt snyggt slagen, sa Henrell om gästernas ledningsmål.

Junsele hemmalaget stången under hela den första halvleken och var ofta farliga i sina vassa spelvändningar.

Frösön hade svårt att hitta flytet i spelet och skapade faktiskt inte en riktigt het målchans under matchens första 30 minuter. Lägena fanns med nickar och skott gick som oftast utanför Junseles målram.

Richard Hamners kvittering i den 44:e minuten på ett långt svepande vänsterinlägg av Kristofer Henriksson var behövligt. Men det innebar inget trendbrott på Frösöns haltande spel.

– Första halvlek tror jag handlade mycket om premiärnerver, och som helhet gör vi som vi inte ska. Vi pratade mycket om tålamod innan matchen men det blev inte riktigt så, fortsatte Per–Anders som naturligtvis var mycket nöjd med fullpoängaren.

andra halvlek på ett offensivt sätt. Moldaviske forwarden Mihail Iavorschi hade ett vasst skott som Grönlund med viss möda tippade till hörna.

Men sen verkade det plötsligt som om Junsele var nöjda med en poäng när man backade hem och lät Frösön mer eller mindre bosätta sig på den egna planhalvan.

Frösöns räddare i nöden blev nyförvärvet från ÖFK, Patrik ”Putte” Lindgren, som bredsidade in segermålet på en målvaktsretur efter eget skott.

– Skön seger och skönt att få göra mål igen för det var länge sedan. Men det ska gå enklare och vi slarvade alldeles för mycket i i första halvlek. Men jag tycker att det var starkt av oss att resa oss en sån här gång är det poängen som är viktigast, konstaterade Lindgren.

Mål: 0–1 (24) Sergiu Cebotari, 1–1 (38) Richard Hamner, 2–1 (80) Patrik Lindgren.

Domare: Pontus Axberg, Arbrå.

Publik: 173

Mer läsning

Annons