Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frösön föll i förlängning

Trots mängder av målchanser och ett stort spelmässigt övertag blev det bara en poäng för IBF Frösön. Ungdomarna från RIG Umeå var effektivare och vann matchen efter förlängning med 4–3.

– Vi får inte in bollen idag, jag vet inte hur många klara lägen vi har idag, men vi sätter inte chanserna, säger spelande tränaren Niclas Engström.

Inledningen var inte direkt solsken för Frösön. Redan efter två minuter hade RIG Umeå hittat rätt genom Henrik Sjöström. Minuten senare fick Michel Moen utgå med en befarad ledbandsskada.

Men efter chocköppningen vaknade Frösön. Notoriske målskytten Martin Larsson fick bollen på högerkanten och kunde smälla in 1–1.

Efter kvitteringsmålet var det också jämtarna som var spelförande. Men precis som man skulle ha matchen igenom hade man förtvivlat svårt att få bollen i mål. Martin Stolt storspelade i bortamålet – och hade även Fru Fortuna på sin sida.

Andra perioden fortsatte som första med ett Frösön som höll i taktpinnen. Men mitt i all Frösöpress utnyttjade Umeå ett bolltapp och Daniel Sonidsson förvaltade läget.

Frösön fortsatte att skapa mängder av chanser. När tio minuter av tredje perioden var gången hade man under matchen lyckats med konststycket att träffa målramen fem gånger utan utdelning.

Och mörkare skulle det bli för Frösön. När Gustav Svensson kontrade in 3–1 13.07 in i tredje perioden var vägen tillbaka lång.

Men när man började undra hur många Frösöspelare som skulle ligga sömnlösa över Martin Stolts målvaktsspel kom den välförtjänta utdelningen.

Martin Larsson blev först tvåmålsskytt genom ett välplacerat skott, dryga minuten senare tryckte Markus Fridell in kvitteringen till 3–3 och tog matchen till förlängning.

Dock skulle lyckan bli kortvarig för Frösön. Efter 1.33 in i förlängningen satte Umeå 4–3 och tog därmed extra poängen.

Niclas Engström tyckte så här efter matchen.

– Målen kom inte idag, innan matchen hade vi gjort flest mål i ligan men idag ville bollen inte in. Deras målvakt storspelar samtidigt som vi bränner chanser som vi ska sätta. Det gör jäkligt ont också att vi inte vinner förlängningen när vi väl kom tillbaka.

Engström passar även på att hylla Umeå.

– Förut har de varit ett väldigt offensivtinriktat lag, men nu är de mer fokuserade i försvarsspelet och gör det riktigt bra.

Matchfakta

IBF Frösön–RIG Umeå 3–4 (1–1, 0–1, 2–1, 0–1)
Matchfakta
Mål: Martin Larsson 2, Markus Fridell.
Publik: 264
Domare: Carl-Erik Lindén, Roger Lundbäck