Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frösön fullbordade vinsthelgen

/
  • Kapten Maria Hestner med längsta tån. Det var även hon som gjorde Frösöns första mål i 35:e minuten. Foto: Olof Sjödin

ÖDFF och K/D vann på lördagen, och ställde med det en tydlig fråga till Frösön. Ska ni hänga på i toppen?
Svar på tal kom.

Annons

Annars var det en aning ovisst i Frösölägret före matchen mot Sätra.

– Ingenting, sa assisterande tränare Leif Ersson.

– Men då behöver man inte haka upp sig på individuella spelare i motståndarlaget, utan kan fokusera på sitt eget spel.

Den planen fungerade väl i första halvlek, även om själva matchbilden blev något bisarr. Frösön tryckte på i anfallsspelet mot Sätras uppenbart skadade målvakt Emma Sundström. Hon fick tidigt i matchen en smäll i en duell, och hoppade mer eller mindre på ett ben.

Trots det fortsatte hon spela, och skötte sina ingripanden på ett mycket bra sätt.

t när Maria Hestner skickade iväg en kanonfrispark från närmare 25 meter i halvlekens slut som Sundströms nolla sprack.

När hon inte kunde fortsätta i andra halvlek tog en välkänd Frösöfigur den ledande rollen i gästernas straffområde. Emma Eriksson visade än en gång prov på kobraliknande egenskaper i boxen med tre mål. Det första med huvudet, efter ett härligt inlägg av Maria Hestner. Det andra efter snitsigt väggspel med Linnea Lechner. Det tredje var ett solonummer från svår vinkel, som cementerade slutresultatet 4–2.

– Hon har kvaliteter och har haft det i många år. Bra teknik, farlig rättvänd. Jag tycker hon är skitbra, sa Frösöns huvudtränare Henrik Lundqvist efter matchen.

ändå en match Frösön kunde ha stängt lite enklare. Två gånger om kunde Sätra reducera i andra halvlek och hemmalaget fick aldrig riktigt arbetsro.

– Vi har fortfarande inte riktigt lossnat i spelet. Anfallet är inget problem, men i egen zon, i försvarsspelet, blir det smådarrigt.

– Men tre poäng sitter aldrig fel.

Mål: 1–0 (35) Maria Hestner, 2–0 (46) Emma Eriksson, 2–1 (49) Ida Markström, 3–1 (58) Emma Eriksson, 3–2 (61) Ida Markström, 4–2 (67) Emma Eriksson.

Domare: Sandra Ivarsson, Östersund. Publik: 140.

Mer läsning

Annons