Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frösön kunde inte hota topplag

Frösöns damer har ett bra spelarunderlag men samtidigt letar tränarna febrilt efter den rätta startelvan. Under den processen förlorade laget borta mot Remsle med 0–3.

Annons

Remsle var obesegrade innan mötet med Frösön i division 2 södra Norrland. Första halvleken var jämn även om hemmalaget tog ledningen med 1–0. Men det var efter ungefär 20 minuters spel i den andra halvleken som matchen avgjordes. Remsle vann många bollar på mittfältet och då kom också målen.

– De var bättre än oss, inget snack om saken och visst svider det. Men vi möter ett Remsle som jag tycker är bättre än vad vi sett tidigare. Samtidigt som vi har en bit kvar, vi har inte hittat rätt. Vi har inget eget spel som fungerar, säger Frösötränaren Henrik Lundqvist.

inte orolig. Frösön har i år 20 spelare jämfört med 13 i fjol och det tar tid att hitta rätt.

– Vi letar febrilt. Vi har spelarna men vart de ska spela och med vem de ska spela vet vi inte än. Men det är bara att jobba vidare. Många tror att det bara är att stoppa ihop spelarna så fungerar det. Men så är det inte. Man måste ha tålamod, säger Lundqvist.

Två som verkligen imponerat de senaste matcherna och visat vilken position de vill spela på är backen Matilda Grönlund-Falk och defensiva mittfältaren Johanna Wesberg. I söndagens match fick Sara Vestfält beröm av Lundqvist, hon var den enda spelaren som nådde 100 procent.

Mål: Linda Sjödin 2, Caroline Appelgren.

Mer läsning

Annons