Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frösön kvitterade i 87:e borta mot Graninge

Grusmatch eller grismatch, det gick lite på ett ut. Frösön hämtade i varje fall upp 0–2 till 2–2 borta mot Graninge i fotbollstrean.

– Ja, det är poängen vi får glädja oss åt. Fotbollsmässigt var det verkligen ingen höjdare från något håll. Underlaget tillät inte något som helst spel, det bara studsade och for på gruset hela tiden, säger Frösöns tränare P-A Henrell.

Frösön gjorde ett seriöst försök att rulla boll från start, men straffades hårt redan efter nio minuters spel.

– Graninge bröt ett av våra uppspel och slog en lång boll som Dennis Grönlund inte riktigt nådde. Det blev retur och på den gjorde de 1-0, förklarar P-A Henrell.

Hemmalaget utökade sedan till 2–0 på ett en välplacerad frispark innan Patrik Lindgren gav Frösön lite syre i den 34:e matchminuten.

– Patrik tog med sig en boll från kanten och drog till med vänstern, rakt upp i nättaket. Därefter försökte vi flytta upp och mala på resten av matchen, men deras libero tog bort allt, förklarar Henrell.

Det efterlängtade kvitteringsmålet, för det kom faktiskt ett sådant till slut, dröjde ända fram till den 87:e minuten.

– Kristoffer Henriksson sköt ett skott som styrdes ut längs kortlinjen. Där snappade Patrik Henriksson upp bollen och hittade Jonas Gustavsson som nickade in 2–2 vid bortre stolpen. Väldigt vaket agerat av ”PK”, säger Henrell som annars inte slösade med överbetygen.

– Njae, det var egentligen ingen som kom upp i normal standard, individuellt sett. Men jag tycker ändå det är starkt av laget som sådant att hämta upp ett 0–2-underläge.

Målen: 1–0 (9) Joakim Berggren, 2–0 (25) Jeisson Tapias Toro, 2–1 (34) Patrik Lindgren, 2–2 (87) Jonas Gustavsson.