Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frösön malde ned Selånger i hettan på Lövsta

/
  • Jubel i Frösön efter Emma Erikssons snygga 1–0-mål i första halvlek. Maria Hestner (nummer 16) slog den öppnande passningen i djupled och var snabbt framme för att gratulera.
  • Frösöns tränare Henrik Lundqvist pushade sina spelare att jobba stenhårt över 90 minuter.

Frösöns ­damer behövde tre poäng, tätkontakt och 90 hängivna arbets­minuter mot Selånger.
De fick faktiskt alltihop till slut.

Annons

Tränarduon Leif Ersson och Henrik Lundqvist strålade värre än solskenet efter den rättvisa 1–0-segern i damtvåan.

– Det här var livsviktigt för oss, nu lever det ju igen, sa Ersson.

– Ja, det blir ju så när serien bara innehåller tio lag. En förlust i dag hade varit lika med bottenstrid, men nu är vi faktiskt med i toppen, inflikade Lundqvist.

Inget snack om de tre poängens betydelse, alltså. Men det var egentligen något större än själva segern som Frösöns tränare mest av allt eftersökte:

– Mot Remsle senast pratade vi väldigt mycket om inställning inför matchen och sedan gick tjejerna ut och gjorde någonting helt annat. Därför var det högsta prioritet att verkligen fullfölja den här gången, förklarade Henrik Lundqvist.

Och det gjorde man – till slut.

Första halvlek var ganska trubbig och karaktärslös från båda håll, men räddades av en högklassig 1–0-kontring i 33:e minuten. Maria Hestner hittade djupledslöpande Emma Eriksson, som iskallt trippade runt Selångers målvakt och placerade in bollen.

– Hur snyggt som helst, sa ”Henka” om det psykologiskt viktiga ledningsmålet.

halvlek som Frösön verkligen jobbade hem den här segern med att bita sig fast i vareviga bollduell på offensiv planhalva. Unga och talangfulla Selånger orkade helt enkelt inte spela sig ur den höga press som hemmalaget satte upp i den stekande hettan.

– Nej, de hade nog tänkt att lyfta lite längre bollar, men så mycket mer än halvchanser blev det aldrig. Sara Vestfält hade ju dessutom stenkoll på deras 21:a (Madelene Pettersson) som på förhand ändå kändes som det största hotet.

– Vi däremot hade ju flera chanser att göra 2–0, både i slutet på första och i början av andra. Det är helt enkelt bristen på spets i såna lägen som skiljer oss från att bli riktigt bra, summerade ”Henka” Lundqvist.

Mål: 1–0 (33) Emma Eriksson

Domare: Sandra Ivarsson, Östersund.

Publik: 50.

Mer läsning

Annons