Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frösön nära jättevändning

Efter mardrömsstarten var Frösön snubblande nära en comeback.
– Vi gör det riktigt bra i 40 minuter, men matchen pågår i 60, suckar tränaren Daniel Ramsin.

Mötet på övre halvan mellan IBF Frösön och Ankarsvik blev ett riktigt svängigt sådant.

Frösön underpresterade gravt i första perioden och det var svängdörrar i försvaret. Ankarsvik sköt 21 skott, satte nio av dessa och det var synd om målvakten Anders Strandell som inte fick mycket hjälp.

– Tempot i våra fötter är mycket lägre än deras bolltempo, konstaterar Daniel Ramsin.

– Det är inte lätt för Anders (Strandell). Många mål kommer på sidleds- och diagonalpass och då är det svårt som målvakt. Vi fick be om ursäkt till honom i omklädningsrummet efteråt.

Efter den usla starten knöt Frösön näven och började jobba för varandra. Marcus Willesgård byttes in i målet och lagförsvaret skärptes till rejält.

Samtidigt var det ingen jakt i vild panik. Ankarsvik trycktes tillbaka och sköt bara åtta skott under återstående 40 minuter.

– Det är jag väldigt nöjd med. Att vi visar så pass bra tålamod när vi kommer tillbaka, säger Daniel Ramsin.

Hemmalaget åt sig närmare, mål för mål, meter för meter. Ankarsvik satte 9–12 i öppen kasse med 1.35 kvar, men Frösön gjorde ytterligare två snabba mål och sista 40 sekunderna blev dramatiska.

Närmast en kvitteringsboll kom Erik Lundin, men han fick inte mer än en halvchans mot det hårt packade Ankarsviksförsvaret i slutsekunderna.

Plus till hela laget för uppryckningen, men en extra slev till Michael Sandin som gjorde tre mål och spelade fram till ytterligare fyra.

– Han och Henrik Esbjörnsson har ett riktigt bra samarbete, säger Daniel Ramsin, som förstås hade kluvna känslor efter förlusten.

– Vi jobbar på för att nå topp fyra och kvalet mot allsvenskan. Jämfört med den här insatsen måste vi upp några pinnar.