Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frösön ny trea efter bortavinst

Frösön hakar på toppen av mellersta trean.
Laget är ny serietrea efter 2–1 borta mot Sandåkern.

Annons

Det blåste friskt på Grubbevallen i Umeå och lika mycket svängde spelet i första halvlek.

Som Frösötränaren P-A Henrell sa:

– Vi vann första halvlek med 1–0, men det kunde lika gärna ha stått 6–3 eller 7–3 till oss.

I chansväg hade Frösön bland annat en boll i ribbans överkant. Dessutom fick Rebuar Bedri och Patrik Henriksson varsina frilägen, men det var Leo Hansson som lyckades spräcka nollan i den 15:e matchminuten.

– Ja, det blev en nickduell efter en hörna och bollen fick först rakt upp för att sedan landa hos Leo. Han slog till direkt på volley och fick till en perfekt båge, förklarar Henrell.

starten hade Frösön för avsikt att fortsätta attackera även i andra halvlek, men laget blev i stället allt försiktigare och tvingades möblera om efter stukningar på både Viktor Andersson och Viktor Gahnström.

Ett inte alls ofarligt Sandåkern åt sig in i matchen och kvitterade till 1–1 i 78:e minuten genom innermittfältaren Tobias Hörnberg.

– Rättvist att just han fick göra det, han var deras bästa spelare i matchen. Men för oss var det givetvis tungt, säger Henrell som bara behövde oroa sig i 60 sekunder.

Henriksson till.

– Ja, vilka fötter den spelaren har. ”PK” tog emot en jättefin crossboll, tittade sedan upp och lobbade iskallt in 2–1 i motvinden. Jag var nästan rädd att bollen skulle stanna på vägen in i mål.

Därefter orkade Sandåkern inte resa sig igen och Frösön seglade tack vare trepoängaren upp på tredje plats i tabellen. En välbehövlig kick inför den kommande veckan, där IFK första väntar i ett derby på onsdag och därefter serieledande Härnösand borta på söndag.

helt klart. Men med två tajta segrar i ryggen känns det som vi har lite medvind trots allt, säger P-A Henrell som utsåg målvakten Dennis Grönlund till Frösöns bästa spelare.

Målen: 0–1 (15) Leo Hansson, 1–1 (78) Tobias Hörnberg, 1–2 (79) Patrik Henriksson.

Mer läsning

Annons