Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frösön spelade ut serieledarna

Frösön gjorde en stark insats borta mot Sollefteå trots förlust.

herrtrean

Sollefteå–Frösön 2–1 (2–0)

Mål, Frösön: Pontus Moberg.

I den kanske svåraste bortamatchen för säsongen – mot serieledande Sollefteå – svarade Frösön för en spelmässig kanoninsats.

– Det är faktiskt så att vi spelar ut dem totalt. Mot serieledarna, säger tränaren Anders Engström.

Men trots det var det hemmalaget som gjorde målen och skaffade sig en 2–0-ledning efter en halvtimme, där 1–0 var ett riktigt konstmål av Sergiu Baran.

– Han drar på helvolley utanför straffområdet. Skulle han göra det där femhundra gånger till skulle han ändå inte vara i närheten av att göra om det, säger Anders Engström.

Frösön närmade sig med ett reduceringsmål, och hade också ett kvitteringsmål inne som blev bortdömt.

– Jag trodde vi skulle fixa minst en pinne. Det var vi värda. Ett ytterligare bevis på det var när deras tränare kom fram och bad om ursäkt då han inte tyckte de förtjänade att vinna.

Sollefteå ser ut att få ställa in sig på division 2-spel nästa säsong. Frösön ligger kvar på tredjeplats, men lagen närmast bakom närmar sig i och med helgens resultat.