Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frösön tappade allt

8–3 ledning med tio minuter kvar brukar resultera i seger, men för Frösöns innebandy herrar skulle det i stället bli en svårglömd mardröm.

– Vi tappar helt enkelt huvudet totalt, säger spelande tränaren Niclas Engström efter att ha tappat 8–3 till 9–10.

Lördagseftermiddagen började annars helt perfekt för Frösön.

Efter en period spelad hade laget en skön 5–0 ledning mot gästande Alfta och spelet fungerade kanon.

– Vi gör en briljant första period, spelet fungerar utmärkt. Jag tror vi tidigare inte har tagit ledningen någon gång under säsongen, och nu hade vi 5–0, säger Engström.

I period två knappade visserligen Alfta in målmässigt, men 6–2 ledningen kändes fortfarande trygg.

– Jag tycker vi har bra koll i andra perioden också och även en bra bit in i tredje.

Och att Frösön hade koll så där långt var det inget snack om.

Trots Anton Nordstrand reducering till 6–3 utökade både Martin Larsson och Simon Sundström på sin målskörd och Frösöns ledning till 8–3.

Men sen bjöd Frösön på säsongens genomklappning och att mardrömmarna kommer vara frekventa i hemmalaget efter dagens match är ingen högoddsare.

Inom loppet av två minuter och 23 sekunder hade man släppt in sex mål, varav fyra gjorda av Jens Ohlin.

Niclas Engström själv kvitterade visserligen till 9–9 och tog matchen till sudden death. Men målglade Ohlin kunde 1.31 pricka in sitt femte mål och även fastställa slutresultatet 10–9.

Engström var förståligt chockad efter matchen.

– Det är jäkligt tufft att analysera nu direkt efter, alla mål vi släpper in där i slutet är egentligen likadana. Vi går bort oss med tre–fyra spelare och bjuder dem på helt fria lägen. Vi slutar tänka och slarvar i hemjobbet.

Engström tar ändå med sig några positiva aspekter från matchen.

– Förutom sista tio minuterarna bjuder vi på bra innebandy och jag tycker det ändå är ett fall framåt i det stora hela. Men nu är man förstås otroligt besviken...