Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frösön vann – men Brunflo på väg ur

Brunflo ligger skrynkligt till i fotbollens herrtrea.
Frösön sträckte ut en hand i dag – men Brunflo vann inte sin egen match.

Brunflo och Röbäck slåss båda kring de nedre strecken i herrtrean. Inför helgens omgång var Brunflo på nedflyttningsplats, fyra poäng bakom Röbäck på kvalplatsen.

Frösön mötte just Röbäck ute på Lövsta och såg till att sträcka ut en hand för seriens andra Jämtlandslag. Tidiga mål av Andreas Eriksson och Anton Hybrink säkrade segern som skrevs till 2–0. Frösön är på väg mot en mittenplacering och ligger just nu sjua.

– Vi ska inte säga att det är klart, men förutsättningarna är bra nu, säger Frösötränaren Per-Mårten Jonsson, som plussar extra för Niclas Olander på mittfältet samt backarna Erik Lundqvist och Pontus Moberg.

Brunflo har det desto värre. De åkte till Umeå för att försöka ta poäng av IFK Umeå, men det blev inga nya poäng till nedflyttningsstriden. IFK Umeå vann med bekväma 3–0 och Brunflo får det nu kämpigt i serieavslutningen.

På grund av sämre målskillnad lär det behövas segrar mot både Kubikenborg och Friska Viljor för att ens ha chans på nytt kontrakt.

– Vi gjorde en rätt bra match insatsmässigt, men Umeå var för bra. Det ser svårt ut i tabellen eftersom vi inte har något i egna händer längre. Vi får sikta på seger mot Kubikenborg i nästa omgång helt enkelt, säger Håkan Forsberg som ledde Brunflo i helgen.

– Jag tycker vi har ett bra lag, men vi är för tunna framåt. Vi har flyttat upp Patrik Nord från backlinjen till anfallet de senaste matcherna. Han är stark i duellspelet men blir lite för ensam, säger Håkan Forsberg.