Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frösöns försvar gav dubbelseger

Frösöns innebandyherrar kan se tillbaka på en lyckad helg. På lördagen slog laget K4 IF borta med 5–4. Den segern följdes upp av 10–5 mot IBK Luleå dagen efter.
– Vi vann för att vi satte försvarsspelet, säger Micke Sandin, som stod för tio poäng under de två matcherna.

Det hela började med ett självmål som satte tonen.

– Målvakten släppte retur på ett skott och sedan kom en av deras spelare och sparkade in bollen, inte så kul för dem kanske, men det var en bra start för oss, konstaterar Micke Sandin.

Matchen mot K4 var, precis som siffrorna antyder, jämnare än den mot Luleå. Frösön sköt bara tolv skott och lyckades göra mål på fem av dem.

– Vi har haft bra tålamod i försvarsspelet, fått en del omställningar och varit effektiva i de lägen vi fått. I går (lördag reds anm.) mötte vi ett bättre lag. I dag var det inget snack, tycker jag.

Var det något mål som kändes viktigare än något annat för resultaten i helgen?

Ja, jag tror det var 5–3-målet i går mot K4 – en intränad frislagsvariant som gav oss en tvåmålsledning. Det kändes riktigt viktigt, avslutar Sandin.

K 4 IF–IBF Frösön 4–5 (0–3, 3–1, 1–1)

Frösöns mål: Micke Sandin (2) Erik Lundin, Henrik Esbjörnsson.

IBK Luleå–IBF Frösön 5–10 (1–4, 0–2, 4–4)

Frösöns mål: Micke Sandin (3), Martin Larsson (2), Henrik Esbjörnsson, Jesper Söderholm, Erik Lundin, Erik MorIn, Peter Wikner.