Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frösöns hårda slit gav resultat i elfte timmen

/
  • Kristoffer Henriksson  var aktiv värre och slet hårt på sin vänsterkant mot Selånger.

Det blev till slut en trepoängare för ­Frösön mot Selånger.
– Den satt verkligen långt inne, men det var ändå bästa laget som vann, menade Frösöns forward Patrik ”PK” Henriksson efter 2–1-­segern.

Annons

Som bortalag är man oftast ganska nöjda med den poäng man har innan domaren blåser igång matchen.

När sen Selångers Ahmad Khreis tämligen ouppvaktad kunde pricka in Selångers ledningsmål på en lös halvvolley redan efter fyra minuter så blev gästerna ännu mer rädda om hela potten. Resten av matchen blev skyttegravsfotboll från Selånger som fortsättningsvis bara väntade på det rätta kontringsläget.

– Vi spelar betydligt bättre mot spelande lag och har så svårt att mot lag som bara backar hem, fortsatte ”PK” som var lite av en otursgubbe den här dagen.

minuten blev han helt ren med Selånger-keeper sedan Kristoffer Henriksson slagit ett långt väladresserat pass. Den gyllene chansen slutade med en benparad från målvakten.

12 minuter senare var det Patrik Lindgrens tur att frispela ”PK” som sköt i stolpen.

– Verkar som om man behöver träna avslut, flinade han efter matchens slut.

Frösön noterades för ytterligare en virkesträff när Rebuar Bedri prickade ribban på en frispark i den 36:e minuten.

Trycket var i stort sett konstant från Selångers ledningsmål fram till slutsignalen. Man rullade boll bra och skapade massor av chanser, men man hade otroligt svårt med avsluten.

Selångers enda riktiga chans i första halvlek, förutom målrasslet då, kom i slutminuten när Martin Johansson tvingades till en benparad på ett närskott.

Andra halvlek blev till ett enda jagande efter kvittering, och visst trodde man stundtals att ett disciplinerat och väl samlat Selånger skulle få åka hem med hela poängskörden.

eviga trummande mot motståndarmålet skulle ge utdelning.

1–1 nickade backen Victor Gahnström in på en hörna från Kristoffer Henriksson i den 75:e minuten.

Tre minuter senare byttes 19-årige Daniel Knutson in och i den 92:a blev han matchvinnare när han på halvvolley droppsköt segermålet från vänsterkanten.

– Jag såg att målvakten var långt ut och jag verkligen siktade mot bortre hörnet. Det var otroligt kul att jag lyckades pricka rätt, jublade Daniel som hade en jobbig tid på bänken.

– Jag var så otroligt sugen på att få spela redan på uppvärmningen. Att sitta på bänken var klart frustrerande efter som det kändes som att vi verkligen förtjänade att vinna den här matchen.

Målen: 0–1 (4) Ahmad Khreis, 1–1 (75) Victor Ganhström, 2–1 (92) Daniel Knutsson.

Publik: 148. Domare: Sebastian Nilsson, Sundsvall.

Mer läsning

Annons