Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frösöns kyrkoherde sparkas

Kyrkoherden i Frösö församling har fråntagits sina arbetsuppgifter med omedelbar verkan.

Orsaken uppges vara ett växande missnöje inom församlingen.

Efter en längre tid av växande missnöje med kyrkoherde Peter Forsberg inom Frösö-, Norderö- och Sunne församlingar beslutade kyrkorådet att frånta honom hans arbetsuppgifter den 16 januari.

Enligt rådets ordförande, Lena-Karin Lundgren, så är det ingen enskild händelse som ligger till grund för beslutet utan att den dagliga driften inte har levt upp till förväntningarna.
– Peter har jobbat här i tre år och man kan väl säga att det här beslutet har mognat fram under det senaste året, säger hon.

Peter Forsberg kommer nu att återgå till en ordinarie prästtjänst med bibehållen kyrkoherdelön medan Östersunds kyrkoherde, Börje Viklander, tar över hans arbetsuppgifter tills en efterträdare har installerats.

– Vi har redan tillsatt en grupp som jobbar med att ta fram en rekryteringsprofil och räknar med att processen tar ett halvår, säger Lena-Karin Lundgren.