Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frösöns kyrkoherde sparkas

Kyrkoherden i Frösö församling fråntogs sina arbetsuppgifter med omedelbar verkan på torsdagen.
Orsaken uppges vara ett växande missnöje med inom församlingen.

Efter en längre tid av växande missnöje med kyrkoherde Peter Forsberg inom Frösö-, Norderö- och Sunne församlingar har kyrkorådet nu beslutat att frånta honom hans arbetsuppgifter.

Enligt rådets ordförande, Lena-Karin Lundgren, så är det ingen enskild händelse som ligger till grund för beslutet utan den dagliga driften som inte levt upp till förväntningarna.

– Peter har jobbat här i tre år och man kan väl säga att det här beslutet har mognat fram under det senaste året, säger hon.

Peter Forsberg kommer nu att återgå till en ordinarie prästtjänst medan Östersunds kyrkoherde Börje Viklander tar över hans arbetsuppgifter tills en ny kyrkoherde har anställts.

– Vi har redan tillsatt en grupp som jobbar med att ta fram en rekryteringsprofil och själva rekryteringen räknar vi med att den kommer att ta ett halvår, säger Lena-Karin Lundgren.