Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frostbiten "Christmas Night"

Sångarna Magnus Carlsson, Jessica Andersson och Sonja Aldén gästade Sporthallen i Östersund i går kväll under sin julturné med namnet "Christmas Night".

Annons

Christmas Night
Sporthallen
Jessica Andersson, Magnus Carlsson och Sonja Aldén

Konserten kändes som helhet väldigt välrepeterad. Tre välrenommerade sångare med utmärkta röster som sjöng rent och snyggt och visade sig från sin bästa sida. Programsammansättningen var varierad och tempot på konserten smidig. Bandet bestående av gitarr, bas, trummor och fiol under kapellmästare Magnus Ludwigssons ledning från pianot gjorde ett fint jobb, tight och välrepeterat även där.

Mellansnacken kändes däremot lite krystade och det krävs nog ett par kvällar till innan de känns mer improviserade och får någon slags glimt i ögat. Scenografi och ljussättning kändes också rätt kall. Den där juliga mysigheten saknades.

Ljudbilden lämnade en hel del att önska och lokalen kunde inte erbjuda någon hjälp därvidlag. Det vart mot slutet nästan smärtsamt starkt och kvalitén var burkig och klanglös.

Jag vet inte hur det är för er men för min del så sammanknippar jag inte julstämning med en omisskännlig doft av svettig gympadoja, extremt obekväma plaststolar att sitta på och att kylan kommer från det för aktiviteten överdimensionerade fläktsystemet. Trist att inte kunna erbjuda publiken en mer helgjuten upplevelse när nu omtyckta artister gästar oss.

Sammantaget så lämnade dessvärre konserten mig oberörd. En sval och ganska charmlös historia, kvaliteten till trots.

Betyg: 3/5