Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fryshus ska få länets matproducenter att växa

Under tisdagen hölls årets sista sammanträde i regionala utvecklingsnämnden. Bland annat beviljades det projektmedel i syfte att bygga ett fryshus för att skapa förutsättningar för länets matproducenter att växa. Det skriver region Jämtland Härjedalen i ett pressmeddelande.

Projektet ligger i linje med Region Härjedalens långsiktiga mål att utveckla tjänster som stärker tillväxtmöjligheterna för länets matproducenter. Bland annat planeras det att byggas ett fryshus, till vilket JH Saluhall Fastighet AB, som ägs av en förening vars medlemmar är lokala matproducenter, beviljas projektmedel på 9 762 000 kronor.

– Att bättre nå ut på en nationell såväl som internationell marknad är av fundamental betydelse för att länets matproducenter ska kunna växa. Behovet av att kunna frysa och lagra varor är avgörande för att småskaliga matproducenter skall ha möjligheten att bygga upp lager inför försäljningstoppar, säger Robert Uitto, Regionråd i ett pressmeddelande.

Projektet innefattar även utveckling av en gemensam IT-plattform för hantering av produkter i fryshuset.