Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fuktskadorna i Storsjöbadet värre än befarat

Fuktskadorna i Storsjöbadet omfattar nu även den nya badhusdelen. Kommundirektören har tillsatt en särskild arbetsgrupp som ska utreda kostnads- och ansvarsfrågorna.

Det är efter offentliggörandet av den nya externa konsultrapporten, som Storsjöbadet visar sig ha fuktskador även i den nybyggda delen av badhuset.

– Rapporten visar på bristande fuktspärrar i väggar i den nya delen av badhuset. Bristerna måste åtgärdas för att de inte ska leda till större skador, säger Jan Högberg, chef för fastighetsförvaltningen i ett pressmeddelande från kommunen.

Med anledning av rapporten tillsätter kommundirektören en arbetsgrupp ledd av Jan Högberg. Arbetsgruppen ska undersöka hur felen ska åtgärdas, men ska även utreda kostnads- och ansvarsfrågorna.

Enligt kommundirektör Bengt Marsh kommer gruppen att bestå av intern expertis inom kommunen och extern expertis som knyts till gruppen.

– Det är viktigt att vi får klarhet i ansvarsfrågan, säger Bengt Marsh
Konsultrapporten redovisar en rad felaktigheter i badhusbygget, men lämnar tillsvidare frågorna om ansvar och kostnader öppna. Enligt projektledare Bertil Åsén som ingår i arbetsgruppen ska nu ritningar gås igenom och alla de som varit delaktiga i bygget ska intervjuas för att få ansvarsfrågan utredd

Men om det handlar om byggfusk vill inte Bertil Åsén ge något entydigt svar på.
– Nja vi har ingen klar uppfattning om det än, men att det är fel gjorda kan vi säga. Fusk är när man medvetet gör fel för att spara pengar.