Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full fart framåt för Ellen

Just nu är Ellen Sundberg hemma och tar det lugnt, men det har minst sagt hänt mycket i hennes karriär det senaste året.

Annons

Ett samtal på kvällen efter att hon fått IF Popgenis pris stora P förändrade hennes framtidsplaner.

Samtalet kom från Björn Pettersson på skiv/bokningsbolaget Rootsy. Han hade lyssnat på hennes skiva och tyckte att det lät bra.

Sedan hände allt på en gång och Ellen fick ge ut sin skiva "Black Raven" en gång till och sedan åka ut på turné. Både i Sverige och utomlands. Skivan recenserades och fick treor och fyror av flera olika tidningar och bloggar. En av tidningarna som gav en fyra var DN.

– Det stärker verkligen och man blir jätteglad. I början är det viktigt med bra recensioner för att få ett uppsving. Men personligen tycker jag att det är viktigare att folk vill komma och lyssna på mina spelningar, säger Ellen Sundberg.

– Det har nästan varit lite jobbigt en period för det har varit så många fina och bra ord att det har varit svårt att ta in allt, fortsätter hon.

För ett år sedan hade Ellen inte ens spelat utanför länet. Nu är hon nyss hemkommen från USA och Nashville där hon var med sin bandkollega Johan Arveli på en konferensvecka. Där spelade de på Crossroads tillsammans med bland andra Will Kimbrough och Ron Eoff.

– De satte ihop ett kompband med ett gäng toppmusiker. Det var så värt att spela de där 20 minuterna, berättar Ellen Sundberg.

Publiken bestod till största delen av branschfolk som ständigt är på jakt efter nya stjärnor att boka.

Efter Nashville hann Ellen bara att vara hemma två dagar innan det var dags att packa väskan igen. Då började nästa äventyr och fem dagar på Irland tillsammans med Israel Nash Gripka. Fem dagar och fyra spelningar, sen hem igen för att vila upp sig och skriva nya låtar. Men Ellen erkänner att det inte har funnits så mycket tid över till att skriva.

– Det blir grejer att göra så fort man kommer hem, men jag har hunnit skriva några låtar och förhoppningsvis blir det några till, säger hon.

I morgon fortsätter Ellens karriärresa. Då blir det tv-debut i SVT:s Go' kväll, men det är ingenting som hon är nervös för.

– Det är jag som skriver alla låtar. Jag vet vem jag är och vad jag tycker. Jag har ingenting att vara nervös över, förklarar Ellen.

På söndag åker hon med Joe Nolan till Piteå och på onsdag börjar nästa turné i Skandinavien tillsammans med Israel Nash Gripka. Full fart.