Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full fart i backen

Snön och kylan har sakteliga börjat komma för att stanna.
Det har tagit tid och vållat skidälskare stor vånda, men nu är det dags.
Gustavsbergsbacken har äntligen öppnat.

Skidsäsongen är sen i vinter, men nu är Gustavsbergsbacken öppen för säsongen.

– Den är ovanligt sen. Jag har inte varit med om en sådan här sen öppning under mina tolv år här i backen, säger Stefan Jönsson, vaktmästare och vintertid pistvakt i Gustavsbergsbacken.

Sedan kylan kom har snökanonerna gått för högtryck på berget. Under premiärkvällen förra veckan löste ett 70-tal skidsugna åkare liftkort för att prova den nylagda snön.

– Vi trodde inte det skulle komma så många, men det har kommit en hel del. Premiären fungerar som ett test för säsongen och allt har fungerat bra, säger Stefan Jönsson.

Stormen Ivar har ställt till det på berget . I Ladängen låg det träd över liftlinan, men det har inte försenat öppningen där.

– Det är det milda vädret som hindrat oss. Däremot är längdspåret runt berget helt belamrat med träd efter stormen. Vi brukar pista där, men i år vet vi inte om spåret kan öppnas, det ser mycket osäkert ut, säger han.

Gustavsbergsbacken är öppen och klar men funparken kräver mer snö innan hoppen kan färdigställas. Vid Ladängen går kanonerna för fullt.

– Vår målsättning är att öppna Ladängen för allmänheten så fort som möjligt, senast nu till helgen. Funparken öppnar något senare, därefter börjar vi bygga på Silverling, säger Stefan Jönsson.