Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full fart i Föllinges nya mataffär

Det är nog ingen tvekan om var Föllinges flitigaste pysselverkstad finns just nu. Det ska både målas, fixas datasystem, möbleras om och fyllas på i hyllorna innan den nya Tempo-affären kan slå upp portarna.

– Vi hoppas att vi hinner öppnar innan jul, vi gör så gott vi kan, hälsar den nya ägaren Elsie van Cotthem och den övriga personalen.

Efter flera månades ovisshet så kom beskedet som många Föllingebor väntat på. Elise van Cotthem klev fram som en räddande ängel och köpte både fastigheten och verksamheten av den tidigare ägaren. Hon har själv jobbat i butiken de senaste fem åren, och vet därmed vad som krävs av en handlare i glesbygden.

– Man kan inte prata om köptrogna kunder. Det beror helt på oss om det ska gå bra eller inte, och vi måste erbjuda det som kunderna vill ha, säger Elsie med målar-rollern i högsta hugg.

Det ska målas om från ICA-rött till Tempos gröna färger, och dessutom måste det göras klart med alla leverantörer innan öppningen. Men det är ett rutinerat gäng som Elsie har vid sin sida. Personalen som följer med i den nya verksamheten är Anna-Britta Nilsson, som har jobbat på affären i 35 år, Lena Sundin, 7 år, och relativt nyanställda Gunnel Persson. Den entusiastiska kvartetten hjälps åt mot målet att Föllinge ska få en livskraftig livsmedelsaffär.

– Det känns tusen gånger roligare att jobba nu. Jag hoppas att kunderna kommer tillbaka hit, men det tror jag att de gör, säger Anna-Britta Nilsson.

– Det är självklart kul att få behålla jobbet. Nu är det positivt igen, fyller Lena Sundin i och ler med hela ansiktet.

Upptagningsområdet består i runda slängar av 800 hushåll, och Elsie van Cotthem tror att det är tillräckligt för att hålla i gång butiken.

– Det har varit motigt några år och det behövdes en förändring. Vi har bestämt oss för att satsa mer på mat, och mindre på specialvaror, sådant finns ju redan på andra ställen i Föllinge.

Sedan hinner hon inte prata längre innan hon greppar målarhinken för att sätta fräscha färger på väggar och tak.