Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full fart på isen – rätt eller fel?

Nästa helgs motortävlingar i Ljusnedal lockar förare från hela Sverige och väntas dra mycket publik. Men Svemo och Bilsportförbundet gillar inte arrangemanget och säger att förare kan bli uteslutna ur förbunden om de deltar. Läsare på OP:se kommenterar:

har även USA genomgått och därför har de flera motorsportsförbund nu. Att tävlingen inte är sanktionerad av Svemo betyder även att den är mycket billigare att deltaga i eftersom de inte är med och tar en massa avgifter.

Hade de varit med och fått ta ut sina avgifter så hade det ju inte varit några problem för de som har tävlingslicenser hos Svemo.

Uteslutningar är löjligt, rent utav någon sorts kommunism och maktgalet

När ska denna typ av idiotier upphöra i vårt samhälle? Var skall det sluta med en del människors sjuka behov av allt värre beteenden och utmananande av ödet och döden? Ska räddningstjänst, sjukvård, försäkringsbolag, polis med flera stå till tjänst vid dessa fullständigt meningslösa aktiviteter när det går illa?

Med tanke på dagens miljödebatt och det vi kan stå inför, vilket ansvar tar ni som tydligen har behov att köra 350 km/h i fjällmiljön? Har ni små snoppar och/eller små hjärnor eller vad?

inte säkerheten att vara som det är på ett SBF- eller Svemo-arrangemang. Och vad gäller samarbetet så är motorsport reglerat enligt SBF och Svemo. Varför ska det vara flera när dessa organisationer arbetar idrottsligt, skulle vilja höra vad Fotbollsförbundet skulle anse om man höll på med något dylikt. Sen är det väl så att det satsas en del inom idrotten och då ska väl inte komersiella intressen sabba den verksamheten.

stora drakarna inte var först med idén till detta, så är det inte svårt att förstå varför man nu vill sätta käppar i hjulen. Man är ju snart skeptiska till all motorsport norr om Dalälven!