Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full fart på Rödön

Den traditionella Allhelgona-marknaden på Rödön blev åter en succé.

Före klockan 12 på lördagen var det i stort sett bilkö från Frösön till Rödöns kyrka där marknaden hålls vid kyrkstallarna.

Naturligtvis kom besökarna också från många andra håll.

– Vi har hållit på i tiotalet år och och växer hela tiden. Både antalet utställare och besökare blir fler för varje år som går, säger Evert Jonsson, ordförande i Rödöns hembygdsförening som arrangerar marknaden vilken betyder mycket för föreningen.

– Den är vår största inkomstkälla och vårt största arrangemang. Annars gör vi en hel del annat också. Firande av midsommar och nationaldag är två saker, säger Evert Jonsson.

Stånden vid kyrkstallarna var många och här såldes det mesta.

Och naturligtvis var klas sex vid Rödöns skola som vanligt på plats. Eleverna sålde kakor för att förstärka klasskassan.

Ingen marknad utan kolbullar och dessa ansvarar Sven-Olof Johansson från Dvärsätt för.

– Jag gör det här för att det är roligt. Ekonomiskt bär det sig knappast men det är trevligt att surra med folk, säger Sven-Olof Johansson.