Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full fart på tvångsdisco för niorna

Ute var det i kallaste laget för dem med tunna tajts. Och lite dammigt eftersom gångarna sopades. Men inne var det full fart när niorna tvångsdansade.

Men inne var det full fart när niorna tvångsdansade.

Tvånget låg inte i att dansa. Det var frivilligt. Men obligatorisk närvaro var det ändå när samtliga nior i Östersunds kommun var bjudna på disco på Folkets hus.

Till gamla rockklassikers som deras föräldrar dansade till när de gick ut nian hoppade ett stort gäng i takt framför scenen. Men ännu fler satt i sofforna i foajén och stod i klungor ute i duggregnet.

Där pågick också febril aktivitet när fotbollslaget pojk ar - 98 från Ope stod för vårstädningen av hela Folkets hus gångvägar och grön ytor. Eller rättare sagt deras föräldrar.

Pojkarna satt uppflugna på kanten av en container och tittade både på de sopande föräldrarna och på tonåringarna som snart börjar gymnasiet och som stod och kramades, pussades och frös.

– Många känner nog att de inte riktigt passar in, sammanfattade en tjej känslorna.

I en soffa inne i värmen satt Viktor Wahlström, Bo Nordlander och Erik Ivarsson från Lugnviksskolan.

De var för lata för att dansa, sa de, men helt eniga om att det inte var svårt med styrdans som många klasser hade övat på inför kvällen.

– Man ska ha bra kontakt med tjejen. Hon ska veta att ”nu kör vi så här”, förklarar Bo Nordlander.

– Och man får inte vara rädd för tjejen och tycka att allt bara är läskigt för då börjar hon föra och det är inte bra, säger Viktor Wahlström.

Egentligen tyckte ingen av dem att det var superkul att tvingas till Folkets hus. Men idén att låta alla samlas i klungor vid sina olika gymnasieval var bra, tyckte Bo.

– Jag har valt samhälle språk. Det var bara åtta som stod vid den skylten.