Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full snurr när S bjöd på julgransplundring

De har gjort det förr. 35 gånger sa EU-parlamentarikern Jens Nilsson (S). Men frågan är om det någonsin tidigare varit så många barn och vuxna som ville dansa ut julen tillsammans?

Trettondagen brukar det inte vara någon idé för andra arrangörer att ens försöka boka lokalen OSD i Östersund. Då är det de socialdemokratiska organisationerna, från Unga Örnar till SSU och ABF som står för kalaset, trots att det var länge sedan huset kallade sig Folkets.

Kön till julgransplundringen ringlade sig nedanför gången och bilparkeringen var full. Inne i stora salen stod Hellre än bra med Hasse Lindqvist i spetsen på scenen och nedanför dem dansade minst 400 barn och lika många vuxna i ringdans. Granen var kanske inte särskilt imponerande men det var desto större stil på dansarna.

Och innan de fick börja snurra påminde Jens Nilsson barnens föräldrar om att det är både en rättighet och en plikt att rösta och i år handlar valet om att mota rasismen.