Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullsatt möte hos ungdomspolisen

Det blev rena rama rusningen när polisens ungdomsgrupp bjöd in tonårsföräldrar till polishuset. Man ville berätta om sin verksamhet och det aktuella drogläget i Östersund.

Annons

På tisdagskvällen hade polisens ungdomsgrupp bjudit in föräldrar med barn i högstadie- och gymnasieåldern till ett informationsmöte på polishuset i Östersund.

– Förra året åkte vi ut till skolorna på kvällstid men det var dålig uppslutning så nu provar vi att träffa föräldrarna här i stället, berättade polisassistent Malin Ekström.

Och vilken uppslutning det blev. Stolarna i konferenslokalen räckte inte till åt det dryga hundratalet tonårsföräldrar som hörsammat kallelsen.

Laila Nilsson har barn i tonåren och ville lära sig lite mer om tidiga signaler på droganvändning.

– Det är intressant att få informationen och bra att få träffa poliserna om man skulle behöva kontakta dem i framtiden.

Ungdomsgruppen informerade om vad som händer om man begår ett brott, om motorfordon och om alkohol och tobak. Men det som verkade engagera mest var informationen om droger.

Chefen för polisens ungdomsgrupp, Pär Sundin, poängterade att poliserna finns till för att stötta föräldrarna och avslutade skämtsamt:

– Vi vill aldrig träffa er igen. Det är målet.