Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullt ställ med Tiger Bell

Yrans kaxigaste akt för året är helt klart Tiger Bell. Bandet består av Lovisa Thurfjell – sång och gitarr, Lisa Löfgren – gitarr och sång, Canan Rosén – bas och sång samt Lotta Wennström på festivalens, mest troligt, minsta trumset.

Hade jag haft hälften så mycket attityd som en av de här brudarna, skulle jag vara fulländad som människa. Ja. Det är mycket man vill, och det sätter Tiger Bell fingret på genom sin låt "Wanna wanna".

Andra fakta som de naglat fast med sina vassa texter är fenomenet med, företrädesvis män, som helt sonika slutar svara på sms. Samt människor som ger en komplimang för att sedan framhäva sig själva resten av tiden – newsflash: självupptagenhet är ocharmigt.

"Don't wanna hear about your band" skapar kaos i lokalen, bord och ölflaskor flyger som projektiler genom luften. Någon försöker rädda ett nyköpt ölglas innan det slungas ut på golvet. Det goda försöket misslyckas. Recensenten blir blöt om skorna och uppskattar att det fortfarande finns band som har vett att skapa ordentlig punk. Eller Cheerleader-punk som de kallar det.

Enligt dem ska en bra låt vara kort. Mycket kort. Högst tre minuter.

– Nu är det fyra minuter kvar på vår speltid – då kör vi tre låtar till! Informerar Lovisa.

De tryckte in fyra låtar innan spelningen var slut.

Det är den här typen av band som häller bensin på glödande rockstjärnedrömmar. Tack för det.

• Studioscenen

• 23.30

Betyg: 3/5

Här hittar du alla recensioner från Storsjöyran 2014