Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullt utvecklad brand i lägenhet i Brunflo

Larmet inkom vid 17.12 på fredagen.

Enligt uppgifter i larmet brinner det i möbler inne i en av lägenheterna i lägenhetshuset. Personen som larmade evakuerar andra boende.

Uppdatering 17.48:

Johan Wickenberg är inre befäl på räddningstjänsten.

– Det var ett radhus på Sjövägen i Brunflo. Det har brunnit i ett vardagsrum. En soffa som ska ha brunnit och det brann mycket. Det var en omfattande brand när Brunflos räddningstjänst kom på platsen. De gick in med rökdykare och lyckades släcka ned relativt snabbt, säger Wickenberg.

Branden är släckt men räddningstjänsten jobbar vidare med att riva i konstruktionen i lägenheten för att säkerställa att det inte brinner eller ligger glöd kvar inne i någon vägg eller i ventilation. Det är också räddningstjänst från Östersund på plats.

– Alla boende hade tagit sig ut. Det är en hund som eventuellt saknas. Det är oklart om den tagit sig ut och sprungit iväg.

Uppdatering 19.13:

– Räddningstjänsten från Brunflo är kvar på platsen och jobbar med att säkerställa att det inte finns någon spridningsrisk, säger räddningstjänstens inre befäl Johan Wickenberg.

Han säger att det inte ska ha spridit sig någon eld utanför lägenheten. Däremot har det varit en viss spridning av rök till intilliggande lägenhet.

– Det kunde kännas röklukt där i alla fall, säger han.

Vad jobbar ni med nu?

– Att säkerställa att inte elden har tagit sig någonstans. Vi måste vara helt säkra på att det är helt släckt innan vi lämnar.

Johan Wickenberg berättar att en person har fått föras till sjukhus för kontroll då hen andats in rök. Den hund som varit saknad tidigare hittades död inne i lägenheten. Däremot hade den boendes katt kunnat ta sig ut.

Lägenhetens entréplan är helt utbränd och souterrängvåningen nedanför är rökskadad.

Fler blåljusnyheter från torsdagskvällen:

Skorstensbrand i en villa i Klösa

Bil i diket längs väg 296 nära Ytterhogdal

Två personbilar i krock vid trafikplats Rannåsen

Bil åkte av vägen vid Statoil