Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullt utvecklad brand i villa

Strax före klockan 12 tog räddningstjänsten emot ett larm om brand i en tvåvåningsvilla i centrala Hammerdal.
– Det är en fullt utvecklad brand. Redan vid larmsamtalet slog det upp lågor, så den var fullt utvecklad redan innan vi var på plats, säger inre befäl Olof Bråborg.

Ingen människa ska ha kommit till skada, men personal från Hammerdal, Strömsund och Östersund arbetar nu för att släcka branden.

UPPDATERING 13.12

Räddningstjänsten har dämpat branden och det är i nuläget mest vattenånga och rök. Man kollar nu så att det inte har spridit sig till vinden på huset.

Uppdatering 15.12:

Vid 13.40-tiden flammade branden så upp igen på andra våningen men räddningstjänsten lyckades slå ned den. Branden flammade dock upp senare igen på samma våning och räddningstjänsten har nu valt att låta huset brinna ned.

– Vi kommer låta det brinna ned under kontrollerade former och jobba med att se till att den inte sprider sig till andra byggnader. Vi låter det brinna ned på grund av att det är en totalskada på huset, säger inre befäl på räddningstjänsten, Olof Bråborg.

Ingen person har kommit till skada i branden.

Uppdatering lördag 03.37:

Räddningstjänsten fick rycka ut igen då branden tog fart på nytt.

– Det har tagit sig i en vägg igen, så vi har en bil där från Hammerdal som vattnar på rikligt, säger Olof Bråborg.