Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullt utvecklad villabrand i Sikås

En hund väckte sin husse och varnade om att det brann i villan i Sikås. Både mannen och husdjuren hann ta sig ut innan huset övertändes. Villan brann ner till grunden.

Det var vid 9-tiden på fredagsmorgonen som räddningstjänsten larmades till en villabrand i Sikås, en mil nordväst om Hammerdal. Styrkor från Hammerdal och Föllinge ryckte ut men kunde ingenting göra när de väl anlände till platsen.

– Brandförloppet har gått jättesnabbt, säger Jörgen Eriksson, yttre befäl och räddningsledare på plats.

– När räddningstjänsten från Hammerdal först kom fram till platsen slog det redan ut lågor ur fönstren. Det var inte mycket man kunde göra, bara bevaka branden och se till så att den inte spred sig till intilliggande fastigheter och fordon.

Enligt räddningstjänstens inre befäl i Östersund, Lars Nyman, upptäckte den boende i villan branden när han väcktes av sin hund. Mannen larmade själv räddningstjänsten och tog sig ut ur huset tillsammans med hunden och sina två katter.

Åt huset fanns inte mycket att göra. Räddningstjänsten lät det under fredagen brinna ner till grunden under kontrollerade former.

Här hittar du alla blåljusnyheter

Här hittar du alla nyheter från Strömsund