Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullträff för ÖFS i USM

ÖFS fick in en riktig fullträff när USM fortsatte med storslalom i Vemdalen. Max Gordon Sundqvist vann och Dan-Axel Grahn tog silver.

– Det går bättre och bättre, sa Sundqvist efter sin andra raka USM-medalj.

Brons i torsdags (super-G), guld i går. Sundqvist är onekligen i form.

– Jämfört med i torsdags var det här roligare. Det är svårare att lyckas i storslalom eftersom man startar i omvänd startordning i andra åket. Då blir det mer press.

Sundqvist ledde efter åk 1 och höll sedan för trycket. Men inte utan kamp och nerver. Klubbkompisen Dan-Axel Grahn tog in 24 hundradelar i andra åket, men det räckte inte. Sundqvist vann till slut med 19 hundradelar. Trea var inte oväntat Casper Stein-Lagerheim, Sundsvall.

– Vi tre har varit bäst i teknikgrerna under nästan hela vintern, sa Max Gordon – född 1994, precis som Grahn.

På tjejsidan blev det också en väntad segrare. Lisa Blomqvist, Umeå vann sitt tredje raka USM-guld – hela två sekunder före Paulina Grassl, Sunne. Även här blev det en fin framgång till Jämtland genom Sara Ottosson, ÖFS, som var fyra. Näst bäst var Åres Anna Kling på tionde plats.

Tävlingarna genomfördes i cirka fem plusgrader, vilket tvingade arrangörerna att lägga ganska mycket salt i pisten. Kanske var det en orsak till att hela 68 åkare bröt under gårdagen.