Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Funäs och Lofsdalen i ledsamarbete

Funäsdalen och Lofsdalen startar ett samarbete när det gäller de avgiftsbelagda snöskoterlederna. Nu erbjuds ledavgifter till halva priset mellan de två orterna.

– Vi gör ett försök den här säsongen. Skotergästerna som har ett giltigt ledbevis i ena området erbjuds att köpa ledkort för halva priset på det andra, säger Kalle Arnell, ledvärd i Funäsfjällen.

Det är de två fristående bolagen Lofsdalsspår och Funäsdalen skoterled ab som under februari startar upp samarbetet mellan destinationerna. Bolagen har under en tid arbetat på att få fram formerna för detta samarbete och öppnar nu startversionen.

– Vi ser från båda håll att intresset ökar för skoterturer till närområden med bra serviceförhållanden och matställen, och i båda våra områden ligger skoterlederna i direktanslutning till servicen, sköna fjällturer, nära service och god mat, säger Håkan Haraldsson från Lofsdalsspår.

Både Funäsdalen och Lofsdalen har den här säsongen registrerat en ökning av skotergäster i områdena. I Lofsdalen är ökningen cirka 20 procent jämfört med förra säsongen.

– Många av våra gäster åker upp mot Funäsdalen och det här är ett bra sätt att utveckla deras upplevelse, säger David Myhr, Lofsdalsspår.

När företagen nu samarbetar ska även en del av ledsystemet ses över.

– Utvecklingen går framåt, till sommaren skall sträckan mellan Brändåsen och Högvålen färdigställas till samma standard som övriga spårsystemet och för att kunna prepareras med pistmaskin, detta enligt vår tidigare erfarenhet i bolaget att samordningen ger en mindre påverkan på flora, fauna, marker och rennäringen, säger Karl Arne Wagenius, vd för Funäsdalens skoterled ab.