Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Funäsdalsbergets snowboardpark utsedd till Sveriges bästa funpark

Funäsdalsbergets snowboardpark har blivit utsedd till Sveriges bästa park i årliga Transition Winter Awards som avgjordes i helgen.

Funäsparken vann bland annat för tonvis med passion, sjukt många års erfarenhet av shapning, grymma features, perfektion och personlighet. Tävlingen avgjordes i tuff konkurrens med Kläppen och Lindvallen Pink Park.

Bakom utnämningen står actionsporttidningen Transition.

– Det känns fantastiskt roligt att vi har blivit utsedda till Sveriges bästa park. Vi har satsat på att skapa en kreativ park, med bra underlag och välbyggda och väldimensionerade hopp. Nu kommer vi att fortsätta arbeta för att göra parken ännu bättre och behålla vår position som Sveriges bästa park, säger Jonas Wilhelmson, parkchef och den som har designat Funäsparken.

Parken är byggd för att ge många valmöjligheter och vägar för att ta sig ner. Vanliga hopp kombineras med exempelvis en folkabuss, stockar och en kabellinda.

– Jonas Wilhelmson tillsammans med våra duktiga pistmaskinförare och shapers har gjort ett fantastiskt jobb för att göra Funäsparken till Sveriges bästa snowboardpark. Parkåkare är en viktig målgrupp för oss och det är roligt att våra satsningar ger resultat, säger Kevin Kirk, vd på Funäsdalen Alpina AB.

– Utnämningen stärker alla parkerna i området och bidrar till en utveckling där Funäsfjällen ska vara det naturliga valet för alla som vill ha bra parkåkning, säger Anna Bjelke, vd på Destination Funäsfjällen.

Men som andra destinationer är det brist på snö i Funäsfjällen.

– Vi har tjuvöppnat nedre delen av Smedsbacken, men på toppen finns ännu ingen snö, säger Kevin Kirk.

Han väntar på minusgrader och håller tummarna att det blir kallare.

– Nu siktar vi in oss att öppna backarna 1 december då väderprognoserna är väldigt osäkra, säger Kevin Kirk.

– Men hela försäsongen är naturligtvis förstörd. I pengar betyder det ett tapp på runt en miljon kronor, och nu är det bara att hoppas vi kan ta igen något av det senare under säsongen.