Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Funäselever på äventyr i East Midlands

/

Onsdagen den 13 maj reste eleverna valt att jobba med Food For Thought, FFT, från taxiplan i Funäsdalen.

Annons

Efter en resa på 15 timmar anlände 19 förväntansfulla elever och deras två lärare till Castle Donington Community College i den lilla staden Castle Donington i mellersta England.

Besöket är ett led i Funäsdalens skolas internationella satsning som nu är inne på sitt sjätte år. Årets projekt handlar om Mat och Hälsa.

Några klipp från elevernas resedagböcker;

– Efter en nervös bussresa kom vi äntligen fram till Castle Donington, som såg ut som en typiskt engelsk småstad . Framme på skolan blev vi presenterade för våra engelska värdar. Efter rundvandring och fika gjorde vi en presentation av svensk mat. Vi berättade t ex om älg- och renkött, surströmming och hjortron. Sedan åkte vi hem till familjerna.

– På fredag åkte vi med buss till staden Loughborough där vi besökte tre olika religioners tempel; vi träffade sikher, hinduer och muslimer. Vi fick prova indisk mat

– Lördag tillbringade vi i en stad som heter Derby som låg rätt nära. Där shoppade vi och några var på film. Det var väldigt trevligt. På söndagen drog vi till Englands största nöjespark Alton Towers där hade vi jättekul med våra engelska kompisar. Det var två toppendagar tillsammans med värdfamiljerna!

– Idag var vi 7 timmar i London. Vi hann se Science Museum, vi åkte upp i London Eye (134 m högt!!), sightseeing med bussen och shopping i Covent Garden. Glad stämning och hög ljudnivå!

 

Hälsningar,

Elevens Valgruppen FFT vid Funäsdalens Skola

 

 

Mer läsning

Annons