Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Funäsfjällen får 2 miljoner i stöd efter minskat antal bokningar

Bokningsläget för destinationen Funäsfjällen är 8 procent sämre än förra året vid samma tidpunkt. En akut marknadsföringskampanj ska dras i gång med stöd av kommun, länsstyrelse och regionförbund.

Annons

Under fjolåret var Funäsfjällen en av de fjälldestinationer i landet som hade det största tappet i omsättning. Logiomsättnignen sjönk med 5 procent trots en prisökning på cirka 3 procent. Ännu värre var det med skipassomsättningen vilken sjönk med 14,6 procent.

Just nu har Funäsfjällen ett bokningsläge som är 8 procent sämre vilket gör att alla resurser satts in för att kunna genomföra en kraftfull marknadsföringskampanj före jul.

Totalt räknar destinationsbolaget med att åstadkomma en marknadskampanj för 3 miljoner kronor. Av dessa går regionförbundet och länsstyrelsen in med 1,5 miljoner och det kommunala bolaget Tännäs Fritidsanläggningar väntas satsa 750 000 kronor om kommunfullmäktige tar ett postivt beslut i frågan vilket förordats av kommunstyrelsen.

– Finansieringen via regionförbundet är klar, det beslutet togs i måndags, berättar kommunlrådet Gottfrid Jonsson (S) som säger att det är projektstödspengar som kommer från det hållet.

– Sedan tror jag att bidraget från Tännäs Fritidsanläggningar också kommer att gå igenom. Vi har ju ingen verksamhet där men det finns cirka 5 miljoner i kassan och det är ju till såna här bra projekt som dessa ska gå, säger Jonsson.

Den privata insatsen från näringen i Funäsfjällen hoppas man ska uppgå till 950 000 kronor vilket gör att varje krona som de satsar ger 3,40 i kampanjen.

Destinationen skriver i sin planering att de ska sikta på Mälardalen, Uppsalaområdet, Gävle, Sundsvall och Hälsingland. Marknadsföringen ska främst ske i tv men även via digitala annonser, stortavlor och på bussar i större städer.

Även en rad andra skidorter i länet kommer att få motfinansiering från regionförbundet och länsstyrelsen.

– I Härjedalen är både Lofsdalen och Vemdalen med men för deras del handlar det inte alls om samma summor, bara omkring 200 000 kronor, säger Gottfrid Jonsson.