Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fuska inte med demokratin

Som de som tidigare haft det politiska ansvaret brukar vi av princip avstå från synpunkter på aktuella frågor. Men regionfrågan är ett beslut utan återvändo, med bestående verkningar som kan bli mycket om­fattande. Därför har vi enats om detta uttalande.

Vi känner djup oro överhanteringen av om vi ska tillhöra en region ihop med hela, eller delar av Västernorrland. Sakfrågan, om vi ska bilda en större region eller inte, lämnar vi därhän i detta sammanhang. Det som just nu är det största problemet handlar om grundläggande demokrati. Länsbornas möjligheter till information och medinflytande måste tillgodoses.

I en så stor och för lång tid framöver avgörande fråga måste medborgarna ges tid och utrymme för delaktighet.

Vi ställer oss frågan om varför politikerna har så bråttom och varför bara ett mycket ofullständigt underlag har presenterats?

Viktiga frågor om ekonomi och organisation har inte besvarats. I stället sägs att det egentliga utredningsarbetet ska börja först när beslutet är taget.

Vi vill mana till besinning. Avvakta med ställningstagande tills ni har ett ordentligt underlag, en genomlysning som presenteras för väljarna.

I detta sammanhang är det verkligen inte av någon avgörande betydelse om det dröjer ett eller annat år.

Fuska därför inte med demokratin.

Åke Edin
Gun-Britt Mårtensson
Nisse Ericsson
Ivar Johansson
Kerstin Wallin

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel