Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fylleri och slagsmål men ändå lugn påskafton

Årets påskafton bjöd på lite fylleri och lite slagsmål, men på det stora hela blev det en lugn kväll för ordningsmakten, sammanfattar polisens vakthavande befäl påskaftonsnatten.

Med tanke på hur påskaftonen började, med fyra personer omhändertagna för fylleri redan vid lunchtid, så förlöpte kvällen lugnt ur polisens perspektiv.

I 17-tiden blev en 17-årig flicka ertappad med att försöka lura sig in på en av Åres krogar. Det slutade med att hon fick stå med polisen och vänta tills föräldrarna kom och hämtade henne och då kunde meddelas att hon är brottsmisstänkt för missbruk av urkund.

Kort därefter hittades en redlöst berusad man liggande på marken i Odenslund i Östersund.

Runt midnatt omhändertas en kvinna i samma tillstånd i Åre och bara minuter efter ännu en, fast i centrala Östersund.

Strax före 01 börjar bråken. Två män börjar av oklar anledning attackera två andra män, som lyckas springa ifrån dem och larma polis. Polisen hittar gärningsmännen inne på en krog och tar med dem till polisstationen.

Samtidigt måste polisen gripa in när en man som blivit utslängd från en krog i Åre blivit aggressiv och vägrar gå därifrån.

Inte långt därifrån hittas en berusad kvinna liggande på Årevägen, strax före ett bråk bryter ut i centrala Åre där en man tas med till polisstationen för tillnyktring.

– Det har varit en relativt lugn natt utan några allvarligare incidenter och där insatserna varit jämt fördelade mellan Östersund och Åre. Vilket är naturligt med tanke på hur mycket folk det är i Åre under påsken, sammanfattar polisens vakthavande befäl Hans Ängquist det dygn som gått.