Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra bildäck stals i mörkret

Möjligen är familjen Borgudd-Didriksson ett offer för det släckta gatljuset i Östersund. Under natten mot igår stals hjulen på deras bil.

Annons

– Man blir lite chockad. Och förbannad, säger Josefina Borgudd.

Hon, sambon Robert Didriksson, 3,5-åriga Leia och 6 månader gamle Elliot bor i en lägenhet på Nedre Hantverksgatan. Alldeles i närheten, på en parkeringsplats vid Stora kyrkan, har de sin bil parkerad.

Det är en Volvokombi från 1988. Men sommardäcken var alldeles nya, körda bara i några få mil, och lättmetallfälgarna var i bra skick.

– Det känns viktigt att ha bra däck när man har barnen i bilen. Men det får man lida för nu, säger Josefina.

Med alla tusen och åter tusen äldre Volvobilar i landet tror inte Robert att de kommer att få igen vare sig däcken eller fälgarna.

– Vi fick bilen av min morfar före jul. Han dog för en månad sedan. Det känns som ett hån mot honom.

Robert som är däckmontör konstaterar att bilens alla fyra skivbromsar har skadats, eftersom de står direkt mot asfalten.

– Det är tur att vi inte är beroende av bilen, säger Josefina.

Hon läser till sjuksköterska på Mittuniversitetet, Robert är hemma och är pappaledig. När Leia är på förskolan på Campus hämtar de henne med cykel, så också igår. Men storhandlandet som de planerat till i går eftermiddag fick de ställa in.

I går kväll fick de gamla hjul påsatta på bilen, för att kunna köra den till verkstad.

I går kunde ÖP berätta att proteststormen mot att släcka gatubelysningen i Östersund fick miljö- och samhällsnämndens ordförande Göte Murén (S) att besluta att igen knäppa på lyset på kvällarna och nätterna. Men det är bara under de två närmaste helgerna.