Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra blå torsdagar på jazzköket

Första torsdagen varje månad med start denna vecka ordnar Östersunds Bluesförening spelningar på Jazzköket.

Senare presenterar föreningen Bluesfestivalens program, här handlar det om mer intima spelningar, med preliminär start vid 21-tiden.

• 4 september återkommer två medlemmar ur "Jump4joy", som spelat på festivalen tidigare. "Ulf & Bo" erbjuder en "Magic Louisiana Experience!" där de kombinerar percussion och trummor med piano, saxofon och sång på två man.

• 2 oktober spelar de fyra tjejerna i "Among Lynx" som utvecklats ur uppsalatrion "Someone You Admire" och kombinerar blues och soul med mycket munspel till rock och americana.

Gitarristen Moa Brandt, kontrabasisten Tove Brandt och munspelaren Elin Öberg har slagit sig ihop med Evami Ringqvist som spelade hårdrock med Thundermother. I våras vann de folkets röst när "Scandinavian blues contest" avgjordes i Mönsterås.

• 6 november äntrar "Micke Mojo Trio" scenen, kapellmästaren behöver ingen presentation och med sig på scen har han Per Stålhandske på både bas och keyboard, samt batteristen Joakim Hilldén.

• 4 december avrundas hösten med svenskättade Sofie Reed, en enmansorkester som länge spelat i hemlandet USA, senast i helgen framträdde hon på "The Snowy Range Music Festival" i Albany.

Hon ackompanjerar sig själv på munspel, lap steel, dulcimer, ukulele och egenhändigt fotstomp på en vinlåda.

Sofie emigrerade som 18-åring till USA 1987 och har släppt ett par skivor. I höst gör hon en miniturné i Norrland och landar då bland annat i Östersund.