Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra länsåkare tar plats i JVM-truppen för herrar: "Skickar så klart det bästa laget vi har"

Av åtta herråkare som är uttagna att representera Sverige i JVM hör hälften hemma i länsklubbar. Tobias Hedström, Carl Jonsson, Filip Platter och Zack Monsén är kvartetten som kört till sig biljetter till Schweiz.

Läs också: Håkansson Fermbäck uttagen till JVM – får sällskap av Åreåkaren Luthman

Förra veckan blev det klart att Elsa Håkansson Fermbäck, Vemdalen, och Jonna Luthman, Åre, fick en varsin plats i damernas trupp till JVM i Davos, som inleds 30 januari och avslutas 8 februari.

När herrtruppen nu också presenterats tillkommer fyra länsinslag i JVM-truppen.

Zack Monsén, Åre, kommer att köra störtlopp och super-G och får sällskap av klubbkamraten Filip Platter, som kommer att delta i samtliga individuella grenar.

Även Tobias Hedström, Duved, är uttagen för att köra både fartgrenar, kombination och teknikgrenarna under JVM och Klövsjöåkaren Carl Jonsson kör kombination, storslalom, slalom och lagtävling.

– Vi skickar så kart det bästa laget vi har, och jag tror att det kommer bli ett bra JVM för oss. Vi har redan sett att fartgänget presterat bra, sen är teknikgänget ganska nytt men jag tror ändå att de har bra chanser till fina placeringar. Jag tror att vi har en bra chans till medalj i lagtävlingen, men främst handlar det om att göra framsteg och bygga inför framtiden, säger tränare Magnus Larsson i ett pressmeddelande.

Herrtruppen till JVM:

Johan Hagberg, Avesta, Zack Monsén, Åre, Filip Platter, do, Olle Sundin, Djurgården, Carl Jonsson, Klövsjö, Jesper Brändholm, Sälen, Tobias Hedström, Duved, Filip Vennerström, Sundsvall.

Läs också:

Svenska längdtruppen till OS i Sydkorea växer – Haag, Burman och Svensson alla uttagna

Nöjd men ett litet stänk av besvikelse efter Fridas sjunde raka pallplats

Tusentals åkare ute i Vemdalens skidsystem - vädret stoppade inte anrika tävlingar