Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra mål av Andersson – ÖFK vidare i DM

Brunflo hade som väntat inget att sätta emot ÖFK i gårdagens DM-match.
Efter 8–0 plockade Niklas Dahlström ut några glädjande punkter:
– Vi jobbar hårt, försvar­ar oss bra och skapar mycket målchanser, säger ÖFK-tränaren.

När Kalle Björklund klokt nog höll sig i de varmare delarna av Jämtkraft Arena fick assisterande tränaren Niklas Dahlström sköta matchcoachningen på egen hand. Och han måste ha gillat vad han såg i matchöppningen:

1–0 efter en minut: Alan Al-Kadhi spelade in till Daniel Andersson som satte bollen i nät.

2–0 efter fem minuter: Nytt inspel från Al-Kadhi till Andersson som vände upp snyggt, klev förbi en Brunfloback och satte tvåan.

3–0 efter 20 minuter: Björn Carlsson utnyttjade en dåligt placerad Brunflomur och bredsidade in en frispark.

Sen stannade ÖFK-snurren av ganska ordentligt men halvleken var ändå klart godkänd med toppar i Patrik Henriksson och Al-Kadhi.

Efter pausen kom ÖFK upp i tempo igen och produktionen tog ny fart med 4–0 (snygg pausfint av Al-Kadhi efter djupledsboll), 5–0 (Emil Kvarlöf efter bra förarbete av Ante Björkebaum), 6–0 (Andersson efter framspelning från Björkebaum), 7–0 (Andersson efter hörna), 8–0 (Kvarnlöf på nick).

matchen:

– Jag tycker det är bra att vi skapar så mycket målchanser och det gör vi tack vare att vi lyckas så pass bra med djupledsspelet i dag. Vi rör oss bra och skapar möjligheter för att slå bollarna på djupet.

– Sen tycker jag också att backlinjen jobbade bra, de tog undan bollen på ett tillslag och släppte inte till någon riktig chans, säger Dahlström.

Backlinjen var också den lagdel som såg mest ”startelvig” ut med Lars Oscarsson, Bobo Sollander och Tim Andersson samt Anton Landgren.

– Att vi skapar så mycket målchanser.

– Kvarnlöf sliter riktigt bra, Andersson gör fyra mål och sen tycker jag att Filip Nordin som vi lånade in från U18-laget kom in och kämpade bra, avslutar Dahlström.

Vi lägger till några givna plus: Patrik Henriksson och Alan Al-Kadhi som stod för den mesta fantasin i anfallsspelet i första halvlek och Ante BJörkebaum låg bakom en hel del när han ersatte Henriksson efter pausen.

Brunflo försökte konsekvent vara konstruktiva när de vann bollen men hade inga möjligheter att riktigt hota ÖFK. (zport.se)

Mål ÖFK: Daniel Andersson 4, Emil Kvarnlöf 2, Björn Carlsson, Alan Al-Kadhi.