Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra mål av Zackrisson i comebacken i ÖDFF

26–2 på fem matcher.
ÖDFF har damtvåan i ett järngrepp.
– Vi försöker utvecklas hela tiden, säger tränare Kenth Persson efter 7–0 mot Mohed.

Annons

Och det är klart, utvecklingen försämras naturligtvis inte av att en spelare som Ingalill Zackrisson gör comeback och spetsar till konkurrensen.

36-åringen gjorde fyra mål i lördags.

– Rena klassmål dessutom, åtminstone tre av dem då hon gör genomlöpningar från sin plats på innermittfältet. Ingalill är ett oerhört sparkapital för oss, hon har ju varit skadad hela vårsäsongen i stort sett, säger Kenth Persson.

på konkurrensläget är ”Kickan” Magnusson, som vi bytte in i paus nu och som gjorde en kanonstark andra halvlek. Och då ska man veta att vi fortfarande väntar på att få tillbaka Malin Eriksson i anfallet.

Gott om kvalitetsspelare hos serieledarna alltså, och seriejumbon Mohed utgjorde som väntat inget större hot i det långa loppet.

– Nej, framför allt defensivt förstod man väl lite varför de ligger sist i tabellen. Men offensivt var de riktigt hyfsade faktiskt. Framför allt innan vi gjorde 2–0 och 3–0 tvingades Caroline Kurzawa göra ett par riktigt svåra ingripanden i målet, säger Kenth Persson.

var jag betydligt mer nöjd med andra halvlek. Då spelade vi mer varierat och vårdade bollen på ett annat sätt än i de senaste matcherna. Jag tycker faktiskt att vi har tappat lite i passningsspelet mot slutet, framför allt har vi haft problem att ställa om från konstgräs till naturgräs.

Persson summerar:

– Inställningen till uppgiften är det i varje fall inget större fel på. Vi möter ett bottenlag i rena värmeböljan och leder med 4–0 redan i paus, men ändå jobbar tjejerna hårt i 90 minuter.

Målen: 0–1 (10) Anna Jonsson, 0–2 (29) Ingalill Zackrisson, 0–3 (32) ingalill Zackrisson, 0–4 (41) Kina Sundelin, 0–5 (63) Ingalill Zackrisson, 0–6 (77) Ingalill Zackrisson, 0–7 (83) Martina Sandström.

Publik: 78.

Mer läsning

Annons