Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra miljoner till studier om riskuppfattning

Mittuniversitetet får fyra miljoner för att studera hur klimatförändringar påverkar försäkringsbranschen. Målet är ökad kunskap om människors riskuppfattningar, beteende och betalningsvilja vad gäller försäkringar.

Annons

Det är Länsförsäkringars försäkringsfond som beslutat att finansiera projektet som ska studera människors uppfattningar och beteenden i förhållande till klimatkriser. Kunskapen vill försäkringsbolagen sedan använda för att exempelvis förebygga riskbeteenden hos sina kunder och för att bättre kunna ta hand om bostadsägare vid naturkatastrofer orsakade av klimatförändringar.

Dessutom hoppas man att forskningsresultaten ska ligga till grund för utformningen av trygga och hållbara boendeformer i framtiden.

– Projektet är ett samarbete mellan forskningsmiljöer inom försäkring, riskhantering och genusforskning. Tillsammans har vi den starkaste kompetensen i Sverige inom området, säger Anna Olofsson, centrumledare vid Risk and Crisis Research Centre (RCR) i ett pressmeddelande.

Projektet sträcker sig över tre år med en budget på fyra miljoner.