Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra segrar på 14 matcher

Fyra Jämtlandslag startade URM med sammandrag på bortaplan. Facit: Fyra segrar på 14 matcher.

Tre flicklag och ett pojklag hade rest till Luleå och Södertälje för att inleda URM-spelet. Resultatmässigt blev det en missräkning, men nagelfar man matcherna finns det mycket positivt.

Chanserna till avancemang är dessutom kvar. Detta eftersom de nya reglerna gör att man inte tar med sig resultaten till omgång 2.

Största glädjeämnet hittar vi hos F15-tjejerna i Luleå. Trots att de bara var sju spelare gjorde de tre mycket starka insatser.

Storseger mot Sundsvall, följdes upp med två imponerande insatser mot Gammelstad och Vråken, två högklassiga F15-lag.

– Gammelstad och Vråken är två av Sveriges fem bästa F99-lag. Vråken var tvåa i Scania Cup i fjol och nu vann vi två perioder mot dem. Trots att vi är ett år yngre. Det är grymt bra. Det visar att träning ger resultat, säger coachen Lars-Åke Edström.

Jämtland fick mycket beröm av folk runt laget. LF-coachen Fredrik Joulamo kom fram till Edström och gratulerade.

– Han var jätteimponerad och sa att de här tjejerna kan spela basket. De håller heller inte på med zonspel eller sånt utan spelar riktigt man-man-försvar.

Jämtlands klubbdirektör Peter Johansson fyllde i:

– Vårt 00-lag ser mycket spännande ut. Där finns både många spelare och en hel del med bra längd. Det laget är väl så talangfullt som våra 98:or.

Jämtlands andra F15-lag matchade i Södertälje. Eftersom det laget är ett år yngre än många av sina motståndare, var förväntningarna låga.

Det blev dock bättre än väntat. Coachen Anders Furborg fick se sitt lag spela jämnt mot Uppsala i en halvlek och sedan vara nära att vinna båda sina avslutande matcher mot Järva och Huddinge.

– Lagspelet blev bättre och bättre, sa Furborg efter 40–35-segern mot Huddinge.

P16-laget vann en och förlorade två. En lite missräkning, även om coachen Peter Johansson visste att hans lag var brandskattat på några framträdande 00:or som hade stannat i Östersund för sammandraget för P15.

– Vi borde ha vunnit mot Ockelbo, men kom inte upp i rätt nivå. De satte två treor i slutet och det blev förlängning, där vi blev nollat, säger Johansson, som dock gladde sig åt segern mot Sundsvall med 60–49.

– Fysiskt sett börjar våra killar att växa ikapp de övriga lagen. Flera kan säkert bli runt 190 centimeter.

Äldsta tjejlaget i Jämtland, F98:orna, hade 1–3 i matchkvot i en tuff grupp. Inledande segern mot Södertälje var helgens topp. Sedan kom skador och tre förluster i jämna matcher mot Solna, Blackeberg och Alvik.

– Det var som i fjol, när vi åkte ur i omgången före Final Four. Vi fick skador på våra guards (Linnea Mörtberg, Klara Ejenstam och Vera Blomgren) och tvingades ändra på vårt spel, sa coachen Krister Blomgren.

Plus i Jämtland går till Julia Elvbo, som jobbade hårt helgen igenom.