Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra stora parasportevenemang i länet ställs in: ”Vår målgrupp är i högre grad i riskzonen”

 
Corona: Sport
Visa alla artiklar

Under torsdagen var det meningen att VM i skidskytte skulle markera starten på en lång period av internationella parasporttävlingar i Östersund och Åre, men dessa ställs nu in.
– Vi har tyvärr ingen möjlighet att genomföra våra arrangemang på ett säkert sätt enligt regelboken som nu gäller, säger Gun Fahlander i ett pressmeddelande.

VM invigdes redan under tisdagen och 500 aktiva, ledare och funktionärer är redan på plats i Östersund för tävlingarna, som var planerade att starta under torsdagen.

Sent på onsdagskvällen kom beskedet att både VM i skidskytte och de kommande parasporttävlingarna med världscup i både längd och alpint samt hockey-EM kommer att ställas in efter beskedet från regeringen att sammankomster med över 500 deltagare förbjuds som följd av spridningen av coronaviruset.

– Vi har tyvärr ingen möjlighet att genomföra våra arrangemang på ett säkert sätt enligt regelboken som nu gäller. Tyvärr ställer det ändrade regelverket oss utan alternativ. Vår målgrupp är i högre grad i riskzonen och det enda ansvarsfulla är att vi liksom andra evenemang måste ställa in. För samhällets, våra fantastiska funktionärers och för våra elitidrottarnas bästa, säger Gun Fahlander organisationskommitténs ordförande i ett pressmeddelande.