Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gais-anfallare slogs medvetslös i superettan-möte

Matchen i superettan mellan Gais och Ängelholm fick avbrytas i drygt 20 minuter sedan Gais-anfallaren Joel Johansson slagits medvetslös i en kollision med gästernas målvakt Matt Pyzdrowski. Johansson blev liggande livlös.
Bårbärarna ville inte lyfta Gais-spelaren, som befarades ha en nackskada. I stället inväntades en ambulans.

– Jag såg direkt att det var en smäll av det värre slaget. Våra tankar är med Joel och grabbarna gjorde det de skulle för honom genom att vinna matchen, sade Gais-tränaren Per-Ola Ljung till TV4 Sport.

Joel Johansson var vid medvetande när han fördes från arenan.

– Joel var medvetslös ett par minuter. Han fick smällen på käken och det blev som en knockout i boxning. Innan vi visste var smällen tagit ville vi inte flytta honom. När han vaknade till berättade han att smällen tog på käken. Därmed ådrog han sig en kraftig hjärnskakning. Han fördes till Sahlgrenska sjukhuset för undersökning och röntgen, sade Gais läkare Mats Börjesson.

Det blev 26 minuters tilläggstid i matchen, som vanns av Gais med 1–0. Målet inslaget på straff av Andreas Drugge i den 87:e minuten.

Gais lämnade därmed jumboplatsen i superettan.