Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gammal konkurs öppnas under skilsmässan

På papperet är han utblottad, samtidigt hävdar han sin rätt till hustruns alla tillgångar. Nu öppnas den forne fastighetskungens konkurs igen efter nästan 20 år.
Kjell Larsson säger att egendomen skrevs över på frun som en skenmanöver för att rädda en kraschande ekonomi.
– Det var frågan om ett rent bulvanförhållande, säger Larssons advokat Susanna Sidén.

Sommarens varmaste dag hettar det till ordentligt i tingsrätten. Det hålls muntlig förhandling med koppling till bodelningen mellan makarna Larsson. Skilsmässan är infekterad. Anklagelserna haglar mellan parterna och polisanmälningarna ligger på hög.

Kjell Larsson medger också att han i maj anlitade en spaningsgrupp som följer Trude Larssons steg i tillvaron.

– Det gjorde jag för att kontrollera hur företagen sköts. Det privata bryr jag mig inte om.

Han hävdar att hustrun var tomhänt när de träffades i slutet av 1980-talet och att det var han som startade bolagen. Han har ingen tilltro till hennes sätt att leda företagen och vill återfå makten över såväl frisörkedjan Trudes frisörer AB som försäljningsföretaget Ninus AB.

Trude Larssons advokat Fredrik Lindberg säger att Kjell Larsson har tagit allt för stora risker med målet att skapa Sveriges största frisörkedja. För ett par år sedan räddades också Trudes Frisörer genom en rekonstruktion, trots att Skatteverket motsatte sig räddningsplanen eftersom Kjell ansågs sköta mycket av företagets verksamhet.

Skilsmässor brukar normalt sett inte avhandlas i ST:s spalter. Men i paret Larssons fall framkom under gårdagen uppgifter som kan få konsekvenser för många, inte minst de fordringsägare som drabbades när Kjell Larsson begärde sig själv i konkurs 1996. I många år jagades han av myndigheterna för mångmiljonskulder efter tiden som stor fastighetsägare.

De senaste veckorna har Kjell Larssons situation också stötts och blötts i både svenska och utländska medier. Han har beskrivits som den forne mångmiljonären som plötsligt stod på bar backe. Men samtidigt som Kjell Larsson hävdar att han har levt som hemlös under den gångna sommaren uppbär han pension och Fredrik Lindberg bedyrar att han hela tiden har haft tillgång till villan i Haga.

Förutom bolagen, banktillgångarna och villan står Trude Larsson som ägare till flera hus och bostäder i Thailand, Spanien och Sundsvall samt en yacht i Stockholm.

Enligt henne har bolagen skötts som familjeföretag och både hon själv, maken och döttrarna har varit delaktiga. Hon bestrider dock Kjell Larssons krav på äganderätt.

Fredrik Lindberg hoppas nu få den nya konkursförvaltaren som motpart.

– Under våren har Kjell Larsson ägnat sig åt en omfattande smutskastningskampanj gentemot Trude. Jag vill påbörja en förlikningsprocess med konkursförvaltaren, säger advokat Lindberg.

Samtidigt slåss Kjell Larsson för det han anser sig ha rätt till.

– Jag har alltid trott att när man skiljs delar man 50-50 och önskar sedan varandra lycka till, säger han.

Har ni tidigare gjort några ansträngningar för att försöka göra upp i godo?

– Om, säger Trude Larsson.

Artikeln kommer från Sundsvalls tidning.