Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Går inte av sig själv"

– Vi har riktade aktiviteter, men därifrån till att få till en lista med personer med utländsk bakgrund är något annat, säger Pelle Persson, ordförande för Socialdemokraterna i Östersund.

Annons

Den här veckan presenterar Socialdemokraterna sina listor inför valet. Att få med personer med utländsk bakgrund är viktigt, enligt Pelle Persson.

– Vi är absolut medvetna om att det är viktigt och vi har en stark önskan att få in personer med bredare bakgrund, men det går inte av sig själv.

Han menar att mycket hänger på att få alla att trivas i något som är klassisk svensk möteskultur. Att tycka att det är kul med förtroendeuppdrag på det sätt som lokalpolitik är utformad.

– Förtroendeuppdrag hänger ju på att man ger någon ett förtroende och då måste man lära känna vilka de är och hitta former i praktiken där man umgås. Vi har en snäv möteskultur som kanske passar svenskar, då blir det svårt för andra att delta. Så det handlar om ett grundjobb för partierna att hitta ett sätt att arbeta.