Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Garagerock och hip-hop till Fågelsången

Liksom kamraterna i Yran droppar nu arrangörerna bakom Rundgång Fågelsång sina kommande artister inför vårens festival på Valborg.

Organismen och Ångebaserade Kill! Kill Pussycat är nu klara för att spela onsdagen 30 april på Storsjöteaterns studioscen.

• Per Johan Hellqvist, 33, känd som Organismen, kommer från Uppsala och har varit med i Mobbade barn med automatvapen, Sedlighetsroteln, Ungdumshälsan samt Det Blå Skåpet och har samarbetat med exempelvis Promoe, Ison, Chords, Adam Tensta, Petter, Snook och Spakur.

Hans senaste platta "Alla Kungar Bär Inte Krona" släpptes för bara några veckor sedan och har fått mycket gott mottagande.

Hellqvist debuterade redan 1998 med "Full och förvirrad" och har släppt titlar som "Den där Herr Ågren" (1999), "Petar på döda saker med pinnar" (2004), "Marionetten" (2010).

• Från Ånge kommer Kill! Kill Pussycat som är flitigt spelade i P3 Star, där de toppat programmets topplista för Sveriges bästa osignade band med singeln "Heading Off".

2010 släpptes singeln "Robot Girl" och under 2013 släppte de sin debutplatta "Death From Above".

De beskriver själva sin musik som "direktverkande rock ’n’ roll, född ur en tradition som startades av artister som Chuck Berry, The Ramones, MC5, AC/DC och Motörhead".

Men de bangar inte för att ställa upp i bredare sammanhang som Svensktoppen. Våren 2011 vann de länsfinalen i "Svensktoppen nästa" på hemmaplan i Ånge.

– Det var det bästa som kunde hända, kommenterade sångaren Victor Johansson när gruppen var aktuella med låten "The devil’s here to stay".